Тези кюфтенца от лапад са толкова вкусни, че уж само опитвате, а неусетно сте хапнали няколко...
Е, приготвянето им е свързано с цапането на много съдове, но уверявам ви, заслужава си!
Продукти:
Е, приготвянето им е свързано с цапането на много съдове, но уверявам ви, заслужава си!
Продукти:
около 300 г лапад
1 к. ч. ориз
2 сварени картофа
2 стръка пресен лук
1 яйце
1 с. л. чубрица
1 с. л. джоджен
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер
сол
брашно за овалване
Сварява се оризът. Лападът се изчиства от жилките, измива се и се нарязва на ситно. Слага се във вряща вода – да ври около пет минути. Изцежда се. Картофите се обелват и се намачкват. Лукът се нарязва на ситно. Всички продукти се смесват. Добавят се яйцето и подправките. От сместа се оформят топчета, които се овалват в брашно. Оставят се за десетина минути да поемат брашното, сплескват се и се пържат в нагорещена мазнина. Изцеждат се върху салфетка.