Продукти за два броя:
За тестото:
около 5 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. захар
1 щипка сол
7 г суха мая
180 мл. прясно мляко
60 мл вода
135 г масло на стайна температура
2 големи яйца
За пълнежа:
3 белтъка
щипка сол
1/2 ч.л. течна ванилия
1/2 ч.ч.захар
1 ч.ч. счукани орехи
1 ч.ч. шоколадов чипс или нарязан шоколад
2 с.л. захар
1/4 ч.л. канела
В голяма купа се смесват 1 1/2 ч.ч. от брашното, захарта, ванилията и маята. Млякото се смесва с водата и маслото и се загрява, до стопяване на маслото. Оставя се да се охлади леко - не бива да е горещо, да е леко топло. Прибавя се към брашното и се разбива с миксер. Слагат се яйцата и отново се разбива. Сипва се още една чаша брашно и се бърка с дървена лъжица. Започва да се меси, като се прибавя по малко от останалото брашно, докато стане меко и нелепнещо тесто. Оставя се да втаса.
През това време се приготвят продуктите за пълнежа. Белтъците се разбиват за около минута със солта. Добавя се ванилията и захарта - лъжица по лъжица, като биенето продължава до гъст сняг. Орехите, шоколадът, захарта и ванилията се смесват в купа.
Втасалото тесто се разделя на две части. Всяка се разточва на правоъгълник с размери 25 на 50 см. Намазва се с половината от белтъците и се поръсва с половината от шоколадовата смес. Внимателно се завива руло. Премества се в застлана с хартия за печене тава и се оформя венец. С ножица се правят разрези върху него - така че да се покаже част от пълнежа. Намазва се с разбит белтък с малко вода и може да се поръси по желание с бадеми. Пече се в предварително загрята фурна на 180*