Няма да пиша рецепта за тесто за тази питка. Можете да използвате това, което на вас ви харесва. Видях начина на оформяне тук и много ми хареса. Може би ще бъде още по-красиво, ако има тъмен пълнеж.
Питката направих много лесно, но не знаех как да я кръстя. Затова помолих приятели да ми помогнат и сега тази питка си има кръстница - това е Норчето. Благодаря, Норче, за хубавото име!
Питката направих много лесно, но не знаех как да я кръстя. Затова помолих приятели да ми помогнат и сега тази питка си има кръстница - това е Норчето. Благодаря, Норче, за хубавото име!
Тестото се разделя на три равни части. Всяка част се разточва на правоъгълник и се намазва с масло. Слагат се една върху друга и се завиват на стегнато руло. Краищана на рулото се отрязват и то се завива на кръг. С ножица се правят разрези с дебелина около един пръст, без да се достига до края.
Едно парченце се извива навътре към празния кръг, другото остава навън и леко се извива в една посока. Така листенцата се редуват.
Отделеното в началото тесто от краищата се поставя по средата на питката.
Оставя се да втаса и се намазва с разбит с малко олио и вода жълтък. Пече се в загрята фурна на 180 *.