Тези бисквитки отдавна чакат да ги настаня в Щъркелово гнездо.
Правих ги преди време по рецептата на Пепи и разбира се, както всичко, предложено от нея досега, са великолепни. Не смятам, че е нужно да пиша колко са вкусни. Ще се убедите сами, ако ги направите. Аз направих варианта с орехи и шоколад, но ако вие предпочитате вариант кокос-бял шоколад, отидете и ги погледнете при Пепи.
Харесвам такива бисквитки, които освен, че са много вкусни, се правят и много лесно.
Продукти:
110 г меко масло
100 г пълномаслена извара
1 ч.ч. захар, използвайте чаша от 240 мл.
настъргана кора на 1 лимон
1 яйце
2 ч.ч. брашно
1/2 ч л бакпулвер
1/2 ч л сода за хляб
1/2 ч.ч. едро смлени орехи
120 г едро нарязан шоколад
Маслото и изварата се разбиват до хомогенна смес. За по-лесно, използвайте пасатор. Прибавят се захарта и лимоновата кора и се разбива отново 3-4 минути. Прибавя се яйцето и се бърка докато сместа го поеме.
Брашното се смесва с бакпулвера и содата и се прибавя на 2-3 пъти към сместа. Разбърква се добре с лъжицата. Добавят се орехите и шоколада. Купата се покрива със свежо фолио и прибира в хладилника за 50-60 мин.
Брашното се смесва с бакпулвера и содата и се прибавя на 2-3 пъти към сместа. Разбърква се добре с лъжицата. Добавят се орехите и шоколада. Купата се покрива със свежо фолио и прибира в хладилника за 50-60 мин.
След това с чаена лъжичка се взима от тестото и купчинките тесто се поставят в застлани с хартия за печене тави, като се оставя разстояние около 3-4 см между тях, тъй като се разливат. Пекат се в загрята на 180*фурна до леко зачервяване по краищата. Изваждат се от фурната и се оставят в тавата още 5-6 минути. След това се изваждат и охлаждат (ако имате търпение). Иначе рискувате да си изгорите езика :)