Продукти:
1 дива патица
около 1 кг картофи
1 голям морков
6 печени чушки
половин парче суджук - не твърд, аз използвах домашен
300 г гъби
200 г краве масло
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
5-6 зърна бахар
10 зърна черен пипер
сол
2-3 глави чесън според вкуса
половин връзка магданоз
Патицата се почиства добре и се сварява в подсолена вода заедно със зърната бахар и черен пипер, докато месото започне да се отделя от костите. Картофите и морковът се измиват и сваряват. Нарязват се на парчета. Гъбите се режат на филийки, а печените чушки се нарязват на не много ситно. Суджукът се реже на не много тънко.
Месото се обезкостява и се накъсва. Маслото се поставя в тавата, в която ще се пече ястието и се слага в загрята на 220 градуса фурна да се загрее силно. Вътре се изсипват нарязаните картофи и гъбите. Разбъркват се хубаво и се пекат докато се зачервят, като се разбъркват два-три пъти. След това се изсипват останалите продукти, добавя се сол и черен пипер. Разбърква се много добре и се връща във фурната. Пече се до зачервяване. Магданозът се нарязва на ситно и се счуква заедно с чесъна и малко сол. Тази смес се изсипва в ястието, разбърква се и се връща във фурната за максимум 5 минути.
1 дива патица
около 1 кг картофи
1 голям морков
6 печени чушки
половин парче суджук - не твърд, аз използвах домашен
300 г гъби
200 г краве масло
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
5-6 зърна бахар
10 зърна черен пипер
сол
2-3 глави чесън според вкуса
половин връзка магданоз
Патицата се почиства добре и се сварява в подсолена вода заедно със зърната бахар и черен пипер, докато месото започне да се отделя от костите. Картофите и морковът се измиват и сваряват. Нарязват се на парчета. Гъбите се режат на филийки, а печените чушки се нарязват на не много ситно. Суджукът се реже на не много тънко.
Месото се обезкостява и се накъсва. Маслото се поставя в тавата, в която ще се пече ястието и се слага в загрята на 220 градуса фурна да се загрее силно. Вътре се изсипват нарязаните картофи и гъбите. Разбъркват се хубаво и се пекат докато се зачервят, като се разбъркват два-три пъти. След това се изсипват останалите продукти, добавя се сол и черен пипер. Разбърква се много добре и се връща във фурната. Пече се до зачервяване. Магданозът се нарязва на ситно и се счуква заедно с чесъна и малко сол. Тази смес се изсипва в ястието, разбърква се и се връща във фурната за максимум 5 минути.