Прекрасни са! Рецептата на Ванчето стъпка по стъпка :)
Продукти:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
6 с.л. мед
2 яйца
1 ч.л. сода
2 с.л. канела
около 500 - 600 г. брашно за средно твърдо тесто
От изброените продукти се замесва средно твърдо тесто. Разделя се на 10 топки. Всяка топка се разтегля на фитил, а той се реже на 12 парчета.
Правят се топчета, които се нареждат на разстояние едно от друго в леко намаслена тава.
Докато още са топли, внимателно се издълбават с малка лъжичка.
Приготвя се следния крем:
125 г масло на стайна температура се смесват 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. смлени орехи и трохите, които издълбахме от сладките.
Меденките се пълнят с този крем и се слепват по две.
Украсяват се с разтопен с малко олио шоколад.
Продукти:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
6 с.л. мед
2 яйца
1 ч.л. сода
2 с.л. канела
около 500 - 600 г. брашно за средно твърдо тесто
От изброените продукти се замесва средно твърдо тесто. Разделя се на 10 топки. Всяка топка се разтегля на фитил, а той се реже на 12 парчета.
Правят се топчета, които се нареждат на разстояние едно от друго в леко намаслена тава.
Докато още са топли, внимателно се издълбават с малка лъжичка.
Приготвя се следния крем:
125 г масло на стайна температура се смесват 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. смлени орехи и трохите, които издълбахме от сладките.
Меденките се пълнят с този крем и се слепват по две.
Украсяват се с разтопен с малко олио шоколад.