Не знаех как да ги кръстя и получих помощ от приятел, т.е. от съпруг :D
Продукти:
1 кубче мая
2/3 ч.ч. топла вода
2 ч.ч. топло прясно мляко
1/2 ч.ч. разтопено масло
2 яйца+1 белтък
4 с.л. захар
1 1/2 с.л. сол
6-7 ч.ч. брашно
За пълнежа - шунка, топено сирене и майонеза
Маята се разтваря във водата. Добавят се прясното мляко, яйцата, захарта, маслото и солта. Всичко хубаво се разбърква с тел. Постепенно се добавя по малко брашно като се разбърква, докато се получи тесто, подходящо за месене. Тестото се поставя на плота и се меси с още малко брашно докато се получи меко тесто. Оставя се да втаса.
Разделя се на 16 части. Всяка чест се разточва на правоъгълник. По средата се намазва с майонеза, поставя се парче шунка и върху него листче топено сирене. Отстрани тестото се разрязва по посочения начин и краищата се загръщат отгоре. Намазват се с разбит с малко мляко и олио жълтък и се поръсват със сусам. Пекат се до готовност.
Стават много пухкави. Тестото е страхотно. Препоръчвам!
Продукти:
1 кубче мая
2/3 ч.ч. топла вода
2 ч.ч. топло прясно мляко
1/2 ч.ч. разтопено масло
2 яйца+1 белтък
4 с.л. захар
1 1/2 с.л. сол
6-7 ч.ч. брашно
За пълнежа - шунка, топено сирене и майонеза
Маята се разтваря във водата. Добавят се прясното мляко, яйцата, захарта, маслото и солта. Всичко хубаво се разбърква с тел. Постепенно се добавя по малко брашно като се разбърква, докато се получи тесто, подходящо за месене. Тестото се поставя на плота и се меси с още малко брашно докато се получи меко тесто. Оставя се да втаса.
Разделя се на 16 части. Всяка чест се разточва на правоъгълник. По средата се намазва с майонеза, поставя се парче шунка и върху него листче топено сирене. Отстрани тестото се разрязва по посочения начин и краищата се загръщат отгоре. Намазват се с разбит с малко мляко и олио жълтък и се поръсват със сусам. Пекат се до готовност.
Стават много пухкави. Тестото е страхотно. Препоръчвам!