В средата на септември се озовах по една или друга причина в Манчестър. Вече доста време мина, не намерих време да ви покажа малко снимки. Та, ето, сега е моментът. Разбира се, няма как с няколко снимки да покажа Манчестър и да разкажа за всичко, което правихме там. Ще се опитам да бъда кратка.
Някак друго е да отидеш до центъра на памучната индустрия, да видиш машините и начинът, по който са работили в онези времена. Да видиш мястото на първата пътническа линия, Манчестър-Ливърпул, открита през 1830 г. Да докоснеш хербарий, направен лично от Чарлз Дарвин. Или пък да подържиш в ръцете си предмет на 6 000 години. Да, правилно прочетохте, на 6 хиляди години. Мислех, че египетската колекция ще е нещото, което най-много ще ми бъде интересно, но всичко ми беше безкрайно интересно. Така история се учи много лесно. Стига обаче да има едни прекрасни хора, които да ви я разказват по интересен начин, така, както я разказваха на нас.
Разбира се, имахме възможност да опитаме разнообразна храна, но само английската закуска и fish and chips бяха традиционни. Разнообразихме с китайско, гръцко, индийско и италианско :)
Стартирахме с английска закуска.
Нещичко от Дарвин
Разбира се отидохме до стадиона.
Древна китайска банкнота :)
Монети разни. Това, което прилича на кръст е монета от Конго.
Имах специална среща с мумия.
И риба с пържени картофи за довиждане.
Какво прави тортата тук ли? Ще ви я предложа за десерт.
Продукти:
2 пакета бисквити Закуска
500 г маскарпоне
350 г течен шоколад
1 капсула ванилия
200 мл топло прясно мляко
1/2 капсула есенция от ром
Маскарпонето се разбива с течния шоколад и ванилията с миксер. Към млякото се добавя ромовата есенция. Бисквитите се потапят в млякото, подрежда се в подходящ съд един ред бисквити, мажат се с крем и пак бисквити, и пак крем. Накрая се завършва с крема. Украсява се по желание. Оставя се да престои поне 3 часа преди консумация.
Някак друго е да отидеш до центъра на памучната индустрия, да видиш машините и начинът, по който са работили в онези времена. Да видиш мястото на първата пътническа линия, Манчестър-Ливърпул, открита през 1830 г. Да докоснеш хербарий, направен лично от Чарлз Дарвин. Или пък да подържиш в ръцете си предмет на 6 000 години. Да, правилно прочетохте, на 6 хиляди години. Мислех, че египетската колекция ще е нещото, което най-много ще ми бъде интересно, но всичко ми беше безкрайно интересно. Така история се учи много лесно. Стига обаче да има едни прекрасни хора, които да ви я разказват по интересен начин, така, както я разказваха на нас.
Разбира се, имахме възможност да опитаме разнообразна храна, но само английската закуска и fish and chips бяха традиционни. Разнообразихме с китайско, гръцко, индийско и италианско :)
Стартирахме с английска закуска.
Нещичко от Дарвин
Разбира се отидохме до стадиона.
Древна китайска банкнота :)
Монети разни. Това, което прилича на кръст е монета от Конго.
Имах специална среща с мумия.
И риба с пържени картофи за довиждане.
Какво прави тортата тук ли? Ще ви я предложа за десерт.
Продукти:
2 пакета бисквити Закуска
500 г маскарпоне
350 г течен шоколад
1 капсула ванилия
200 мл топло прясно мляко
1/2 капсула есенция от ром
Маскарпонето се разбива с течния шоколад и ванилията с миксер. Към млякото се добавя ромовата есенция. Бисквитите се потапят в млякото, подрежда се в подходящ съд един ред бисквити, мажат се с крем и пак бисквити, и пак крем. Накрая се завършва с крема. Украсява се по желание. Оставя се да престои поне 3 часа преди консумация.