Продукти:
10 бр. кори за баница
около 600 г настъргана тиква
3 големи настъргани ябълки
1 ч.ч. смлени орехи
150 г шоколад
захар
краве масло за мазане на корите
ванилия
канела
прясно мляко за намазване
Тиквата и ябълките се смесват. Настърганият шоколад и смлените орехи също. Корите за баница се разделят две по две. Едната кора се намазва с масло и се залепва за другата. Втората кора също се намазва с масло. Поръсва се обилно с тиквена смес,наръсва се захар - аз слагах по около три супени лъжици, след това отгоре се изсипват орехи и шоколад. Слага се по малко ванилия и канела. Завива се на руло. Става доста дебело. Поставя се в предварително намаслена тава. По същия начин се постъпва и с останалите продукти. Щруделът се пече в загрята на 180* фурна. Когато се извади, веднага се намазва добре със студено прясно мляко. Завива се с кърпа и се оставя да омекне. Сервира се поръсен с пудра захар.
Според мен шоколадът дойде много. Не, че не е вкусно, напротив, но е прекалено шоколадово. Вкусът на тиквата по този начин почти не се усеща. Но така пък можете да заблудите неядящите тиква :)
10 бр. кори за баница
около 600 г настъргана тиква
3 големи настъргани ябълки
1 ч.ч. смлени орехи
150 г шоколад
захар
краве масло за мазане на корите
ванилия
канела
прясно мляко за намазване
Тиквата и ябълките се смесват. Настърганият шоколад и смлените орехи също. Корите за баница се разделят две по две. Едната кора се намазва с масло и се залепва за другата. Втората кора също се намазва с масло. Поръсва се обилно с тиквена смес,наръсва се захар - аз слагах по около три супени лъжици, след това отгоре се изсипват орехи и шоколад. Слага се по малко ванилия и канела. Завива се на руло. Става доста дебело. Поставя се в предварително намаслена тава. По същия начин се постъпва и с останалите продукти. Щруделът се пече в загрята на 180* фурна. Когато се извади, веднага се намазва добре със студено прясно мляко. Завива се с кърпа и се оставя да омекне. Сервира се поръсен с пудра захар.
Според мен шоколадът дойде много. Не, че не е вкусно, напротив, но е прекалено шоколадово. Вкусът на тиквата по този начин почти не се усеща. Но така пък можете да заблудите неядящите тиква :)