Влюбих се тези кашкавалени палачинки от пръв поглед. Видях ги при Вали ето тук https://www.youtube.com/watch?v=C-IofgRAxvw и ги приготвих. При нея се казват Бързи кашкавалени пърленки на тиган, но на мен повече ми приличат на палачинки и затова ги преименовам така :)
Направих някои дребни промени в приготвянето и добавих и сирене, освен кашкавал, а също и малко магданоз. Рецептата е много лесна за изпълнение, а резултатът е наистина много вкусен!
Продукти:
2 яйца
200 мл прясно мляко
200 г кисело мляко
200 г брашно
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода бикарбонат
3 с.л. олио
50 г настърган кашкавал
100 г натрошено сирене
5-6 стръкчета магданоз - по желание
олио за намазване на тигана и масло за намазване на палачинките
Яйцата се разбиват с тел в по-голяма купа. Към тях се прибавя прясното мляко, а след него и брашното. Разбърква се хубаво, да няма бучици. Аз си ползвам бъркалката за тази цел, при Вали се разбива с миксер. Содата се разтваря в киселото мляко и се изсипва към горната смес. Слага се олиото и солта. Разбърква се хубаво. Накрая се прибавят наситнения магданоз, сиренето и кашкавала и се разбърква отново.
Тиган с незалепващо покритие са намазва с мъничко олио. 2-3 с.л. от сместа се слагат в тигана, като се разстила равномерно. Изпича се от едната страна, обръща се и горната страна се намазва с масло. Изпича се и от другата страна и се изважда.
Това е. Вкусотия!