Продукти:
300 г гъби
500 г кайма
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 морков
5 с.л. домати от консерва
черен пипер
чубрица
джоджен
сол
за заливката:
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
8 с.л. брашно
щипка сол
Лукът, морковът и гъбите се нарязват. 3-4 с.л. олио се загряват и в тях се изпържват първо лукът и морковите. После се добавят гъбите. Готви се пет минути и после се изсипва измитият ориз. Разбърква се добре, и се готви докато промени цвета си. Слагат се доматите. Каймата се смесва с 1 ч.ч. вода и се разбива добре. Сместта се изсипва в тава, добавя се каймата и подправките. Хубаво се разбърква. Наливат се 3 ч.ч. вода и се слага да се пече. Ако е нужно, докато ястието се пече, се добавя още вода. Когато оризът е готов, се приготвя заливка, като всички продукти се смесват и се разбъркват много добре. Изливат се отгоре и ястието се връща във фурната. Пече се докато хване хубав загар.
300 г гъби
500 г кайма
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 морков
5 с.л. домати от консерва
черен пипер
чубрица
джоджен
сол
за заливката:
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
8 с.л. брашно
щипка сол
Лукът, морковът и гъбите се нарязват. 3-4 с.л. олио се загряват и в тях се изпържват първо лукът и морковите. После се добавят гъбите. Готви се пет минути и после се изсипва измитият ориз. Разбърква се добре, и се готви докато промени цвета си. Слагат се доматите. Каймата се смесва с 1 ч.ч. вода и се разбива добре. Сместта се изсипва в тава, добавя се каймата и подправките. Хубаво се разбърква. Наливат се 3 ч.ч. вода и се слага да се пече. Ако е нужно, докато ястието се пече, се добавя още вода. Когато оризът е готов, се приготвя заливка, като всички продукти се смесват и се разбъркват много добре. Изливат се отгоре и ястието се връща във фурната. Пече се докато хване хубав загар.