Обаче Никол се прибра и каза, че не иска пиле, предпочита свинско. Веднага реших да приготвя ястието със свинско месо и потърсих има ли и други като мен. Разбира се, не откривам топлата вода, хората отдавна са се сетили, че това чудесно ястие може да се готви и със свинско.
Предлагам моята вариация на това вкусно ястие.
А вие можете успешно да го приготвите и с пилешко филе, а и не само с филе. Можете да използвате и цели бутчета например.
Все пак аз днес ви предлагам моето изпълнение на Свинско "Ожени се за мен".
Продукти:
Около 800 г свинско /бут или филе/
Брашно за овалване
4 - 5 скилидки чесън
3 с.л. масло
3 с.л. олио или зехтин
7-8 парчета сушени домати
250 мл пилешки бульон
350 мл течна сметана за готвене
1 с.л. доматено пюре
1 ч.л. горчица
60 г пармезан
1 ч.л. риган
2 щипки мащерка
По желание лют червен пипер
1 ч.л. настъргана лимонова кора
черен пипер
сол
Месото се нарязва на пържолки с дебелина около 7-8 мм. Подправя се със сол и черен пипер. Овалват се в брашно. Маслото и зехтина се загряват и месото се изпържва до златисто от двете страни на умерен огън.
Пържолките се изваждат и се отместват.
Чесънът се наситнява и се слага в мазнината, в която са се пържили пържолките. Прибавят се доматеното пюре и горчицата. Бърка се бързо и се изсипват пилешкия бульон и сметаната.
Прибавят се подправките, лимоновата кора и нарязаните сушени домати. Разбърква се много добре и се оставя да заври.
Изсипва се настъргания пармезан и се разбърква, докато се стопи.
Месото се връща в соса и се оставя да покъкри още 3-4 минути.
Накрая трябва да се поръси с наситнен босилек, но аз нямах.
Сервирах с картофено пюре.