Продукти:
450 г зелен боб (замразен)
1 домат
1 голяма глава чесън
1 с.л. горчица
4 с.л. олио
2 с.л. лимонов сок
1/2 ч.ч. счукани орехи
сол
черен пипер
Чесънът се почиства от брадата и се изрязва по този начин отгоре. Поставя се върху лист фолио, полива се с малко зехтин и се посолява. Увива се във фолиото и се слага в загрята на 200* фурна за около 40 минути, докато стане много мек. Най-добре би било да го изпечете, докато печете още нещо във фурната. Зеленият боб се сварява във вряща посолена вода. Изсипва се в гевгир и се измива бързо със студена вода. Изцежда се. Чесънът се обелва или по-скоро изстисква от обвивката, слага се в купа и се намачква. Добавят се горчицата, олиото, лимоновият сок, счуканите орехи и малко сол. Всичко се разбърква много хубаво. В купа се изсипва изцеденият боб и се залива с чесновата смес. Добавя се доматът, изчистен от семената и нарязан на кубчета. Слага се черен пипер на вкус и всичко внимателно се разбърква. Оставя се да престои 30 минути преди консумация.