понеделник, 24 май 2010 г.

Кренвиршки




Продукти:

7 г суха мая
250 г топла вода
2 яйца
1 к.ч. кисело мляко
5 с.л. олио
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
около 500-600 г брашно
кренвирши
кашкавал
лютеница
чубрица

От изброените продукти се замесва меко тесто. Разделя се на 12 части, които се оформят на топчета и се оставят да втасат. След това всяка топка се разточва на елипса. По средата се намазва с лютеница, слага се малко настърган кашкавал и отгоре кренвирш. Аз разделих кренвирша на две, защото иначе ми идва прекалено тежко. Отстрани тестото се реже на пет места и се плете върху кренвирша. Слага се в тава - или тавата трябва да е намазана с мазнина, или използвайте хартия за печене. Така приготвените кренвиршки се оставят да втасат, намазват се с разбит жълтък, поръсват се с чубрица и се пекат.

8 коментара:

  1. Илианка,
    чудесна идея и плетеница към кренвиршките. Много са апетитни!
    Поздрав и усмихната вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Ухааааа, както винаги, предлагаш ни много интересна и вкусна рецепта!:)Благодаря,Илианка!

    ОтговорИзтриване
  3. Iliana,

    pletenica izgleda božanstveno! Obožavam!!!

    Pozdrav
    Tanja

    ОтговорИзтриване
  4. Ще ги пробвам задължително,изглеждат страхотно!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте! На колко градуса се пекат кренвиршките? Благодаря! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,
      Аз обикновено ги пека на 180 градуса, и след като леко се зачервят отгоре, ги покривам с хартия или фолио, за да не загорят.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...