Продукти:
7 г суха мая
250 г топла вода
2 яйца
1 к.ч. кисело мляко
5 с.л. олио
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
около 500-600 г брашно
кренвирши
кашкавал
лютеница
чубрица
От изброените продукти се замесва меко тесто. Разделя се на 12 части, които се оформят на топчета и се оставят да втасат. След това всяка топка се разточва на елипса. По средата се намазва с лютеница, слага се малко настърган кашкавал и отгоре кренвирш. Аз разделих кренвирша на две, защото иначе ми идва прекалено тежко. Отстрани тестото се реже на пет места и се плете върху кренвирша. Слага се в тава - или тавата трябва да е намазана с мазнина, или използвайте хартия за печене. Така приготвените кренвиршки се оставят да втасат, намазват се с разбит жълтък, поръсват се с чубрица и се пекат.
Илианка,
ОтговорИзтриванечудесна идея и плетеница към кренвиршките. Много са апетитни!
Поздрав и усмихната вечер, Диана
Благодаря!
ОтговорИзтриванеУхааааа, както винаги, предлагаш ни много интересна и вкусна рецепта!:)Благодаря,Илианка!
ОтговорИзтриванеIliana,
ОтговорИзтриванеpletenica izgleda božanstveno! Obožavam!!!
Pozdrav
Tanja
Нуши, Tanja, благодаря!
ОтговорИзтриванеЩе ги пробвам задължително,изглеждат страхотно!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! На колко градуса се пекат кренвиршките? Благодаря! :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ИзтриванеАз обикновено ги пека на 180 градуса, и след като леко се зачервят отгоре, ги покривам с хартия или фолио, за да не загорят.