събота, 29 май 2010 г.

Сладкиш с череши




Продукти:

400 г череши
200 г масло
1 1/2 ч.ч. захар
4 яйца
150 мл. прясно мляко
2 1/2 ч.ч. брашно
ванилия
1 1/2 ч.л. бакпулвер
50 г бадеми

Черешите се почистват от костилките. Маслото се разбива със захарта. Прибавят се яйцата едно по едно и хубаво се разбива. Сипва се млякото и ванилията. Разбърква се и се прибавя брашното, смесено с бакпулвера. Разбива се отново. Черешите се овалват в брашно. Форма се намазва с олио и се поръсва с брашно. Сместта се изсипва и отгоре се слагат черешите. Поръсват се бадемите и сладкишът се пече в предварително загрята фурна.

7 коментара:

  1. много свеж наистина!
    на колко градуса и за колко време се изпича?
    лек ден

    ОтговорИзтриване
  2. Пека на 180*, около 40 минути :) Добре е да се проверява с дървен шиш, дали е готов. Ако по шиша има залепнало тесто, значи трябва де се пече още.

    ОтговорИзтриване
  3. Илианка,
    прекрасна цветова и вкусова комбинация - страхотно предложение.
    Хубав неделен ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, Дианче!
    Успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно предложение за настъпващия сезон на черешите!

    ОтговорИзтриване
  6. Вчера направих сладкиша, стана невероятно вкусен! Благодаря за хубавата рецепта :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...