За тестото:
около 500 г брашно
300 мл топла вода
1 ч.л. сол
1 с.л. олио
1 ч.л. оцет
освен това 100 г свинска мас
100 мл олио
За пълнежа:
700 г кайма
1 малка глава лук
1 малък домат
1 чушка
черен пипер
1 ч.л. червен пипер
магданоз
Първо си пригответе плънката, като сложите нарязаните ситно лук и чушка да се задушават в 2-3 с.л. олио. След това прибавете каймата и бъркайте, докато стане на трохи. Прибавете настърганите домати и черния пипер. Оставете да се готви на тих огън, докато остане на мазнина. Прибавете подправките и ситно нарязаният магданоз. Разбъркайте.
От посочените продукти замесете тесто и го разделете на четири топки. Оставете тестото да почива около 20 минути. Смесете олиото и маста и ги загрейте, докато маста се разтопи. Оставете леко да се охлади. Топчетата тесто разточете на питки с диаметър около 20 см и ги потопете в мазнината. Ако мазнината не може да ги покрие всичките, потапяйте ги една по една, за да се омазнят добре от двете страни. Натрупват се обратно в съда с мазнината една върху друга. Оставят се да престоят около 20-30 минути.
Първата питка се прехвърля на маса или плот и се разтегля от средата към краищата. Тегли се докато кората стане прозрачна. Не е проблем, ако някъде се появи малка дупчица. После ще можете да замаскирате :) Кората се поръсва с 1/4 от сместта за пълнеж в средата си - така че да заеме около 1/3 от кората. Сгъва се на плик и се оставя на страна. Взима се следващата питка и се дърпа по същия начин. Слага се кайма - този път на по-голяма част от кората. Взима се първия пакет и се поставя по средата на втората кора като я захлупите със сгънатите краища надолу към масата. Загънете краищата на втората върху първата кора. Постъпва се по същия начин и с останалите две кори. Бюрекът се прехвърля в намаслена тава. Намазва се с мазнина. пече се в загрята фурна на 180*.
Рецептата за тестото видях при Руми :)