Колко вкусна може да бъде една бисквитена торта? Невероятно вкусна. Ако я приготвите по тази рецепта, гарантирам, че ще се насладите на невероятен вкус.
Правила съм различни бисквитени торти. От най-простата с нишесте, приготвено с вода, до такава с крем от маскарпоне и течен шоколад.
Но повярвайте, тази бисквитена торта с маскарпоне и боровинки ще преобърне представата ви за този тип десерт.
Разбира се, ако нямате сладко от боровинки, можете да я приготвите и с друго сладко от дребни плодчета, но с боровинките си остава най-вкусна за мен.
И познайте на кого отново съм много благодарна за тази рецепта. На
Пепи естествено.
На Пепи, тази невероятна кулинарна енциклопедия. Пеп, да ти казвам ли пак колко много те обичам и колко съм благодарна, че те има в живота ми?
Не, не. Това признание няма нищо общо със Св. Валентин. Моля да не правите такава връзка
На външен вид тортата не е най-прекрасното нещо, но на кой му пука, при положение, че е толкова вкусна? Откакто Пепи я показа, съм я приготвяла пет-шест пъти, дори и за рождения ден на дъщеря ми поръчката беше тази.
Ще напиша рецептата, като посоча количествата, които идеално ми стигат за запълване на моята тава, която съм си определила за правене на тази бисквитена торта. Иначе ми остава доста крем, който разбира се никой не се противи да унищожи вкъщи.
И така рецептата.
Продукти:
1 голям и един малък пакет бисквити
Petit Beurre на Житен дар
Уточнявам, че бисквити Закуска НЕ са подходящи за тази рецепта.
1 пакет пудинг с варене ванилия ( аз използвам
Dr.Oetker)
500 мл прясно мляко
10 с.л. захар
2 жълтъка
250 г маскарпоне
200 г заквасена сметана
2 ванилии
сладко от боровинки или други дребни плодчета
още малко мляко за потпяне на бисквитките
1. Първо се приготвя пудинга и тъй като трябва да е напълно охладен, можете да направите това доста по-рано.
400 мл от млякото се слага да заври със захарта. Пудингът се смесва с останалото мляко и жълтъците и се разбърква добре. След като млякото заври, тенджерата се измества от котлона и към млякото бавно при непрекъснато бъркане се прибавя горната смес.
Връща се на котлона, като се бърка постоянно и се държи докато заври отново и сместа се сгъсти.
Оставя се да се охлади напълно.
2. Сладкото от боровинки ( аз обикновено слагам половин бурканче) се смесва с лъжица - две -три ароматен алкохол или вода, докато стане леко течно.
3. След това се смесват маскарпонето, заквасената сметана и ванилията, като задължително се разбъркват
с вилица или тел и в никой случай с миксер.
4. Прибавят се лъжица по лъжица към охладения пудинг и всичко се разбърква добре до идеално гладка смес. Без да използвате миксер!
На дъното на тавата (с размер 20 на 30 см) се слага тънък пласт крем. Отгоре се подреждат потопените за секунди в прясно мляко бисквити. След това следва отново пласт крем и пласт бисквити. Слага се крем и тук е мястото на първия слой сладко. Слага се половината от него на тънък слой.
Продължава се с още два реда бисквити, между които има крем и накрая се залива с останалия крем и с другата половина на боровинките.
Сега идва най-неприятния момент в цялата история. чакането. Ами да, за съжаление трябва да се почака. Не, че не можете да ядете от тортата на четвъртия час, нооо няма да е толкова вкусна, колкото слад 12 часа, че и повече.
Просто я приберете в хладилника и забравете за нея. По възможност я скрийте, за да не се вижда от мъжете и децата
Това е. Май писах по-дълго, отколкото я правих...