четвъртък, 2 декември 2010 г.

Ябълков щрудел с бутер тесто


Продукти:
1 пакет бутер тесто(от малките)
2 ябълки
12 с.л. захар
1/2 ч.ч. смлени или счукани орехи
канела на вкус
Ябълките се почистват и настъргват. Листът тесто се разстила и в единия му край по дължина се слагат настърганите ябълки. Поръсват се с канела на вкус и половината от захарта. До ябълките се слагат и орехите, върху които се слага останалата захар. Завива се на руло. Леко се притиска с ръце или с помощта на точилка. Правят се разрези с остър нож на такова разстояние, ана каквото ви харесва да бъдат парчетата. Пече се в предварително загрята фурна, според указанията за печене на тестото, до златисто. Изважда се, оставя се да се охлади и се поръсва с пудра захар.
Количеството захар е ориентировъчно и зависи много от вашия вкус и сладостта на ябълките.

3 коментара:

  1. Много хубав е щрудела, Илианка!
    Никога не съм правила с бутертесто обаче, май е време да пробвам :)

    ОтговорИзтриване
  2. Илианка, много е хубав :)
    И както казва малчо :"Мурзеланка"
    Вместо да замесиш едно прекрасно тесто....
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Ееее, дааа, мързелив е.
    Да се срамувам ли? :))

    Благодаря!
    Хубава вечер и на вас!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...