неделя, 23 ноември 2008 г.

Постни кафеени меденки


Рецепта на di_ani.


Продукти:


2/3 ч. чаша мед
1/3 ч. чаша захар
2 с.л. олио
2 с.л. кафе еспресо /течно/
1 ч.л. кафе смляно /прах/
1 ч.л. канела
1 ч.л. сода бикарбонат
1 к.л. сол
1 ½ ч.чаша брашно за тестото
½ ч. чаша брашно за разточване


Разбъркват се мед, захар, олио и кафе до разтваряне на захарта.Смесват се с брашното кафе /прах/, канела, сода и сол.Замесва се меко тесто, което се поставя в хладилник за около час.Фурната се загрява на 200 С.Върху хартия за печене, поръсена с брашно се разточва кора с дебелина около 4-5 мм.Изрязват се фигурки по желание.Пекат се в тава, покрита с хартия за печене за около 8-10 мин., без да покафеняват /стават по твърдо хрупкави/.Изчакват се леко да се охладят и махат от хартията.След изстиване могат да се гарнират с какаова или ледена глазура.Съхраняват се в затворен съд, където омекват.Количество около 36 бисквитки според големината

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...