Продукти за 6 бр.
около 500 гр. почистена и нарязана коприва
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 ч.ч. нарязани домати
1 с.л. червен пипер
2 с.л. брашно
6 яйца
магданоз
масло за мазане на гювечетата
Копривата се попарва с гореща вода, изцежда се и се нарязва. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в малко олио. Добавя се копривата и червения пипер, и се налива около един пръст вода. Оставя се да се задуши. След около 15 минути се прибавят доматите. Брашното се размива в малко вода и се добавя към копривата. Като поври се измества от огъня и се прибавят ситно нарязаните магданоз и чесън. Гювечетата се намазват с масло и в тях се разпределя сместа. Поставят се в студена фурна. Когато заврят, се изваждат от фурната и се чупи по едно яйце, върху което се поставя парченце масло. Гювечетата се връщат във фурната, докато се сготвят яйцата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар