събота, 29 ноември 2008 г.

Гъбена каша


Продукти:

500 гр гъби (аз използвах печурки)
1 глава лук
1 морков
1 чушка
2 с.л. доматено пюре
2 ч.л. червен пипер
4 с.л. брашно
черен пипер
чубрица
сол
магданоз

Лукът, морковът и чушката се нарязват на ситно. Гъбите - на четвъртинки, ако са по-дребни или на по-малки парченца, ако са от едрите. Загрява се олио и в него се изпържват лукът, морковите и чушката. Добавят се гъбите и сол на вкус. Разбърква се и се слага червения пипер. Налива се вода - да покрива зеленчуците и малко отгоре. Слага се доматеното пюре.Оставя се да се готви до готовност на лука и гъбите. Брашното се разтваря в малко студена вода и се изсипва. Оставя се на котлона да заври и се отмества. Слагат се останалите подправки и се поръсва с нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...