петък, 7 ноември 2008 г.

Кашкавал на фурна в гювечета




Продукти за 4 броя:

500 гр. кашкавал
5 с.л. брашно
4 яйца
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
50-60 гр. краве масло
щипка-две сол
черен пипер и чубрица на вкус

Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Брашното се разбърква с част от млякото. Добавят се яйцата и всичко се разбива леко с тел. Тази смес се добавя към настъргания кашкавал. Долива се останалото мляко, като се внимава сместта да не стане прекалено течна. Прибавят се подправките.
Дъното и стените на гювечетата се намазват с половината от маслото. Сместта се разпределя равномерно в съдовете. Отгоре се поставят парченца от останалото масло. Гювечетата се поставят в студена фурна и се пекат на умерена температура до пълна готовност. След като порозовеят достатъчно, можете да проверите дали са готови с дървен шиш-като прободете сместа и не изтича нищо на повърхността, значи гювечето е готово.
Аз сервирах в два варианта - част от гювечетата обърнах върху чиния, а другата част - заедно с пръстения съд.

2 коментара:

  1. Страхотна рецепта, пробвах я, станаха великолепни!
    Поздравления за блога!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря!

    Много се радвам, че са ви се усладили! И на нас ни харесаха :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...