Продукти:
1/2 кубче мая (20 гр)
350 мл. топла вода
5 с.л. зехтин или олио
1 с.л. захар
1 с.л.л сол
около 3 ч.ч. брашно
още олио за намазване
От изброените продукти се замесва меко тесто. Оставя се да втаса. Голяма тава се намазва обилно с олио. Тестото се разстила в тавата - трябва да е на тънко. Отгоре се намазва с олио и се поръсва с шарена сол на вкус. Слага се да се пече в студена фурна. Като се изпече се сервира начупена.
Не се ли пиперосва след като се опече?
ОтговорИзтриванеНе. Първо намазваш с олио и после поръсваш с шарената сол. Така се овкусява по-добре и придобива характерния цвят. Можеш да замениш олиото с разтопено масло. Със сигурност ще стане по-вкусно, но няма да е постно :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте, искам да благодаря за рецептата! Страхотно лесна и много вкусна. Това ми е първата изпечена питка, втори път замесвам тестото и се получава чудесно хлебче. Честита Пролет! :)
ОтговорИзтриванеСтрахотна е тази пърленка!Опитахме я и много ни хареса.Вторият път когато я направих я промених отгоре,искам да кажа тестото е същото,но преди печенето набучих в тестото зелени и черни маслини без костилките, намазах със зехтин и наръсих пресен розмарин.Ароматът достига и до съседите, така че, заключете добре или направете двойна доза!!!Благодаря ти, Илиана!
ОтговорИзтриване