Супа от леща е традиционно българско ястие, което е много подходящо за постите, за веганите и вегетарианците. Освен това се приготвя бързо и лесно. И сигурно почти няма човек, който да не я обича.
Продукти:
250 гр. леща
1 глава лук
1 морков
1 чушка
3-4 глави чесън
3 домата (средни)
3-4 сл. олио
Продукти:
250 гр. леща
1 глава лук
1 морков
1 чушка
3-4 глави чесън
3 домата (средни)
3-4 сл. олио
1/2 ч.л. червен пипер
сол
сол
черен пипер
чубрица
магданоз
дивисил
Лещата се почиства, измива и се слага да се вари. В това време се режат лукът, чушката и морковът. Едната глава чесън се нарязва на ситно, а останалият се почиства и измива както е на глави. Когато лещата заври се слагат нарязаните зеленчуци и целите глави чесън. След като лещата и зеленчуците са вече сварени, се прибавят и настърганите домати, солта, подправките и олиото. Оставя се да поври още 5 минути се добавя ситно нарязания чесън. Отмества се от огъня и се поръсва със ситно нарязания магданоз и девесил.
чубрица
магданоз
дивисил
Лещата се почиства, измива и се слага да се вари. В това време се режат лукът, чушката и морковът. Едната глава чесън се нарязва на ситно, а останалият се почиства и измива както е на глави. Когато лещата заври се слагат нарязаните зеленчуци и целите глави чесън. След като лещата и зеленчуците са вече сварени, се прибавят и настърганите домати, солта, подправките и олиото. Оставя се да поври още 5 минути се добавя ситно нарязания чесън. Отмества се от огъня и се поръсва със ситно нарязания магданоз и девесил.
Няма коментари:
Публикуване на коментар