петък, 12 септември 2008 г.

Свински ребра с картофи


Това е една рецепта на свекърва ми, която е нещо средно между яхния и свинско с картофи на фурна. Става много вкусна!


Продукти:


около 1 кг свински ребра
около 1 кг картофи (може и повече)
1 глава лук
1 морков
1 чушка
2 домата
черен пипер на зърна
2-3 листа дафинов лист
2 ч.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
сол


Ребрата се слагат да се сварят с малко сол, като се отпенват. Когато бульонът се избистри се прибавят черния пипер и дафиновия лист, както и нарязаните лук морков и чушка. Картофите се обелват, измиват и нарязват. Поставят се в тава. Доматите се настъргват и се слагат при картофите. Когато месото вече е готово, се изсипва при картофите заедно с всичкия бульон. Добавя се червения пипер и чубрицата и се слага в гореща фурна. Пече се до готовност на картофите.

7 коментара:

  1. receptata e dobra no vav mesto luk opitax sas pras e stana mnogo vkusna

    ОтговорИзтриване
  2. Добра идея е да сложиш праз.
    Развам се, че рецептата се е харесала :)
    Благодаря за коментара!

    ОтговорИзтриване
  3. Сготвих я по рецептата и стана страхотна.Благодарим много!

    ОтговорИзтриване
  4. stana raskochno blogodarq za receptata

    ОтговорИзтриване
  5. сега ще я направя,изглежда много вкусна,благодаря за идеята

    ОтговорИзтриване
  6. действително е много успешна рецептата и е бърза и лесна,пак ще я повторя.Благодаря много!

    ОтговорИзтриване
  7. Доволна съм, че ви харесва тази рецепта.
    Благодаря, че споделихте!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...