понеделник, 1 септември 2008 г.

Пиле с грах и картофи


Продукти:


1 пиле
1 глава лук
1 морков
1 буркан грах(или пакет замразен)
1/2 кг. картофи
2 -3 домата
2 ч.л. червен пипер
черен пипер
чубрица
3-4 с.л. брашно
магданоз
сол

Пилето се нарязва на порции. Лукът и морковите се нарязват на ситно. Картофите се обелват и нарязват на парчета или кръгчета. Пилето се изпържва с малко сол в нагорещено олио и се добавят лукът и морковите. След като се изпържат зеленчуците, се слага червения пипер. Залива се с вода и се прибавя грахът. Оставя се да ври на по-бавен огън. Когато пилето е почти готово се слагат и картофите и подправките. Доматите се настъргват и се прибавят след като картофите са омекнали. Вари се до готовност. Брашото се прави на рядка кашичка с малко вода и се изсипва. Разбърква се, оставя се да заври и яденето се отмества. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.

5 коментара:

  1. mnogo mi haresa receptata i skoro shte se probvam :)

    ОтговорИзтриване
  2. super...mersi za gotinata recepta :))))))))

    ОтговорИзтриване
  3. Добре сте дошли в моето местенце!

    ОтговорИзтриване
  4. здрасти, много ми хареса рецептата, но вместо магданоз и чубрица, аз сложих магданози целина! И доматките прибавих заедно с картофите, за да не се разжарят прекалено. Чувала съм, чекиселинността на доматите стяга. Получи се страхотно!! Облизахме си пръстите! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей!
    Радвам се, че ястието се е получило добре :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...