неделя, 7 септември 2008 г.

Шишчета от свинско месо със зеленчуци





Продукти:

около 700гр. свинско месо от шол

1 глава воден лук

2 домата

2 зелени чушки

150 гр. пресни гъби

подправка за месо

4 с.л. олио
2-3 с.л. соев сос


Месото се нарязва на по-големи  парчета. Лукът се почиства и разрязва на четири. Всяка четвъртинка се разделя на парчета. Чушките се режат на парчета с големината на месото. Ако доматите са от по-сух сорт се режат на парчета заедно със семената, но ако са по-воднисти, семенната част се отстранява. Гъбите се режат на по-едри парчета. Смесват се в голяма купа и се поръсват с подправката за месо - на вкус. Поливат се с олиото  и соевия сос и се разбъркват. Поставят се в затворена купа в хладилник за около два часа. Нижат се шишчета, като се редуват месото и зеленчуците. Пекат се на загрята скара или барбекю, като се внимава да не прегорят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...