Продукти:
около 700гр. свинско месо от шол
1 глава воден лук
2 домата
2 зелени чушки
150 гр. пресни гъби
подправка за месо
4 с.л. олио
2-3 с.л. соев сос
2-3 с.л. соев сос
Месото се нарязва на по-големи парчета. Лукът се почиства и разрязва на четири. Всяка четвъртинка се разделя на парчета. Чушките се режат на парчета с големината на месото. Ако доматите са от по-сух сорт се режат на парчета заедно със семената, но ако са по-воднисти, семенната част се отстранява. Гъбите се режат на по-едри парчета. Смесват се в голяма купа и се поръсват с подправката за месо - на вкус. Поливат се с олиото и соевия сос и се разбъркват. Поставят се в затворена купа в хладилник за около два часа. Нижат се шишчета, като се редуват месото и зеленчуците. Пекат се на загрята скара или барбекю, като се внимава да не прегорят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар