700-800 гр. свинско месо
1 средна зелка
1 глава лук
1 морков
2 домата
3 ч.л. червен пипер
сол
черен пипер
чубрица
Месото се нарязва на парчета. Зелето се нарязва на ситно и се претрива със сол, като се внимава да не се пресоли. Лукът и морковът се режат на ситно. Месото се изпържва в загрята мазнина. Към него се прибавят лукът и морковът. Като се задушат, се слага червения пипер, разбърква се и се изсипва зелето. Налива се около 1 ч.ч. вода и се оставя на слаб огън, като от време на време се разбърква леко, като се внимава да не се разкашка зелето. Доматите се настъргват и се прибавят към ястието, когато вече и зелето, и месото са готови. Добавят се и подправките. Оставя се да ври, докато остане на мазнина. Поръсва се с магданоз.
Можете да го приготвите и в гювеч като изсипете изпърженото месо в гювеча. В същата мазнина сложете лука и морковите да се задушат, след което сложете зелето. Оставете около 5 минути на котлона при непрекъснато бъркане. Добавете червения пипер, а след него и доматите. Разбъркайте, сложете подправките и изсипете при месото в гювеча. Сложете да се пече в студена фурна.
Можете да го приготвите и в гювеч като изсипете изпърженото месо в гювеча. В същата мазнина сложете лука и морковите да се задушат, след което сложете зелето. Оставете около 5 минути на котлона при непрекъснато бъркане. Добавете червения пипер, а след него и доматите. Разбъркайте, сложете подправките и изсипете при месото в гювеча. Сложете да се пече в студена фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар