От много време исках да направя такава супа и ето, че най-после дойде това време. За основа използвах рецептата на Червено
Винце от форума на Бг-Мамма
Продукти:
2 глави от сьомга
2 бр. рагу
1 глава лук
1 морков
2 с.л. с връх масло
200гр прясно мляко
300гр течна готварска сметана
пресен копър
магданоз
1 жълтък
50 гр нишесте
сок от половин лимон
Главата и рагуто сьомга се измиват и се слагат да се варят във вода, колкото да ги покрие и с малко сол. Лукът и мороковът се нарязват на ситно и се задушават в маслото заедно със ситно нарязаните копър и магданоз. След като заври сьомгата, се изважда и се обезкостява. Към врящия бульон се прибавят задушените зеленчуци, които се оставят да се сварят до готовност. Когато са готови, връщаме месото от сьомгата и прибавяме прясното мляко. Ври около 5 минути, след което се добавя сметаната. Ври още две минути и застройваме с разбитото с малко вода и жълтъкът нишесте. Добавяме лимоновия сок и варим още минутка. Подправя се със сол и много черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар