Ето, че и вкъщи бързичко се появи нещо подобно.
Направих меки промени и приготвих нейното предложение по мой начин.
Получи се много вкусничко и се хареса на всички опитали. Смятам, че ще стане добре и с лапад, така че ако имате от него, можете да го използвате.
Продукти:
около 200 г гъби
350 г спанак
1 връзка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 морков
2-3 с.л. олио
сол
черен пипер
джоджен (по възможност пресен)
6 яйца
За соса:
45 г краве масло
45 г брашно
500 мл прясно мляко
сол
черен пипер
щипка индийско орехче по желание
около 100 г кашкавал
Приготвя се бешамелът, като малсото те разтопява и в него се запържва брашното за минутка. Добавя се млякото по малко и при непрекъснато бъркане. Слагат се подправките и сосът се оставя да се вари няколко минути докато се сгъсти.
Тавичката, в която ще се пече ястието се намазва с парченце масло по дъното и стените. Изсипва се половината от спаначено-гъбената смес, полива се с половината сос и отгоре се чукват яйцата. Покриват се внимателно - така че да не се разпуква жълтъка, с останалия спанак. Изсипва се бешамелът и ястието се слага да се пече на 180 градуса.
След като яйцата се стегнат, се изважда и се поръсва с настъргания кашкавал. Връща се във фурната да се допече.
Така можете да си приготвите вкусен спанак с яйца и сос.
Lepo si ovo izkombinovala sa jajetom!
ОтговорИзтриванеТази вкуснотия се хареса от Чедото и ще се прави.
ОтговорИзтриванеСтрахотна идея ...
Благодаря за страхотната идея! Чак ми потекоха лигите...
ОтговорИзтриванеМного е вкусно, от снимките си личи. Честит празник, с пожелания за здраве и благоденствие!
ОтговорИзтриванеИ на мен ми допада:)
ОтговорИзтриванеМного вкусно се получи. Благодаря за идеята, разнообразих менюто.
ОтговорИзтриванеЧудя се дали да му сложа и кисели краставички
ОтговорИзтриванеВъпрос на вкус. Ако смятате, че ще ви допаднат, може да опитате.
Изтриване