Приготвени по този начин, шишчетата са сочни и крехки. Маринатата се прави от зехтин, лимон, чесън и подправки. Ако им добавите домашни питки на тиган, както направих аз, вечерята ви ще стане още по-вкусна. Като добавка аз предложих печени тиквички, домати, краставици, чушка, сирене и сосче. Перфектно съчетание. Толкова просто, а така вкусно. В този случай използвах пилешко филе, но ще се получат много успешно и с месо от бутче.
Ето и необходимите продукти:
около 800 г пилешко (филе или бутче, а може и комбинация от двете)
4 с.л. зехтин
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
1 с.л. настъргана лимонова кора
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. сух риган
1 ч.л. сушена мащерка
3 скилидки чесън, нарязани на много ситно
черен пипер
сол
Месото се нарязва на хапки по около 2 см. Всички останали продукти се смесват в купа и се разбъркват добре. Изсипва се месото, разбърква се хубаво и се оставя за поне 2 часа да се маринова, като се разбърква периодично. Ако го оставите по-дълго, би било още по-добре.
Месото се нанизва на шишчета. Пече се на загрят грил тиган или скара, докато се сготви напълно. Хубаво е да се сервира веднага.
Ако пък си търсите хубава рецепта за шишчета от свинско месо, горещо ви препоръчвам моята. Обожавам ги приготвени така http://ilrai.blogspot.com/2008/09/blog-post_07.html?m=0
Няма коментари:
Публикуване на коментар