Не че има голяма философия в пърженето на риба, но ще напиша за точно тази риба фриса, защото в нета няма особено много информация за нея (попаднах единствено при Катето на нея). По принцип можете да я приготвите и на фурна, че и на скара, но пържена на нас ни хареса много. Някъде прочетох, че рибата фриса се получава добре и маринована, но у нас не стигна до това. Кой ще ти чака... Направо в тигана и толкова.
Но преди да отиде в тигана, рибата е необходимо да се почисти от люспите и вътрешностите. Отстраняват се и главите, измива се хубаво и се посолява.
Смесват се равни части царевично брашно и бяло брашно, разбъркват се хубаво и рибата се овалва в него. Изтупва се от излишното брашно и се изпържва в загрята мазнина от двете страни.
Аз сервирах със сотирани картофи по тази рецепта http://ilrai.blogspot.com/2016/10/blog-post.html
И аз имам една такава "младичка" за пържене :)
ОтговорИзтриванеНяма при нас такава, за жалост. Ще се разгледам в гръцко като идем, че да я опитам :) много апетитно изглежда пърженка .
Да, не е лоша. На мен ми хареса.
ИзтриванеЗа първи път чувам за риба с такова име Или.Макар,че баща ми беше голям познавач на рибите навремето.Сигурно е някаква гръцка риба, която са решили да внасят.Много са вкусни и пресни техните риби така,че не се и съмнявам,че тази е много вкусна.
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни !
Точно гръцка риба е, Ели.Охладена я купих и съм доволна.
ИзтриванеПоздрави!
Хубава е тази риба. И не толкова трудна за приготвяне.
ОтговорИзтриванеПържена рибка. Колко му е. Наистина е лесно.
Изтриване