От доста време ми се хапваше такъв сладкиш. С ябълки и шоколад. Мек, сочен и лепкав. Такъв си го представях. И се сетих за тази рецепта на Петя. Промених я малко и се получи този много вкусен резултат :)
Продукти:
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. канела
3 яйца
2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
3 настъргани ябълки (среден размер)
1 банан
1 ч.ч. счукани орехи
1/2 ч.ч. шоколад на копчета или нарязан на парченца
2 бр. ванилия
За топинга:
1 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. масло
Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се олиото. Разбърква се добре. Слага се брашното и останалите продукти. Разбърква се много добре. Изсипва се в намазана с олио и поръсена с брашно тава. Пече се в предварително загрята фурна на 180*, като се проверява с дървен шиш дали е готов. Оставя се да се охлади леко. През това време продуктите за топинга се слагат да заврат. Варят се три минути. Сладкишът се набожда с шиш на повече места и се залива с топинга. Остява се да изстине и тогава се реже.
Много вкусно изглежда сладкиша Илианка .
ОтговорИзтриванеЩе го направя и аз :)
Поздрави и хубава вечер !
Çok güzel, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
ОтговорИзтриванеSaygılar.
Илиана, много вкусно предложение. Аз събирам идеи за ябълкови десерти. Определено ще го пробвам.Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеХубава вечер
Илианка,
ОтговорИзтриванеи на мен вече ми се хапва такъв сладкиш - чудесно предложение!
Поздрав и слънчев уикенд, Диана
Илианка, обичам сладкиш с ябълки, а в съчетание с шоколад мммм.....
ОтговорИзтриванеВкусно:)
Усмихнат уикенд!
Благодаря на всички. Наистина се получи много, много вкусен десерт. Съчетанието е чудесно. Ще се радвам, ако го опитате, да споделите резултат :)
ОтговорИзтриванеА половин ч.ч. масло на колко се равнява горе-долу като грамаж?
ОтговорИзтриванеА маслото колко е като грамаж приблизително? :)
ОтговорИзтриванеЧестно казано не съм го мерила, но вероятно е около 100 г. :)
ОтговорИзтриванеМоже ли, сладкиша да сенаправи без банан? С какво ще се компенсира?
ОтговорИзтриванеМоже, разбира се :) Ако искате, сложете повече ябълки. Но мисля, че ще се получи много добре и посто, ако пропуснете банана.
ОтговорИзтриванеУоу, страхотна рецепта
ОтговорИзтриванеЧудесна публикация... С интерес я прочетох! Пожелавам Ви успех с развитието на този блог!
А ти интересуваш ли се от Дигитален маркетинг? Имаме решение за ВАС! Запчонете от тук:
VISEO