Продукти:
500 г свински бут
700 г патладжани
500 г домати
1 морков
1 малка глава лук
1 глава чесън
3 с.л. соев сос
5 с.л. червено вино
1 ч.л. натурално нишесте
1 к.ч. олио
риган
черен пипер
сол
магданоз (около половин връзка)
Месото се нарязва на малки късчета и се маринова със соевия сос, малко сол и 2 с.л. от виното. Оставя за са два часа в хладилник. Патладжаните се обелват и се нарязват на кубчета. Заливат се със солена вода и се оставят в нея поне за час. После се измиват. Доматите също се обелват и се нарязват.
Олиото се загрява силно. В него се изпържва месото за няколко минути. Изважда се и в същата мазнина се слага ситно нарязаният лук и настърган морков. Като се изпържат, се прибавят патладжаните. Готви се около пет минути, като се разбърква постоянно. Прибавят се доматите, останалото вино и подправките. Ястието се готви до готовност на всички продукти и се прибавя ситно нарязаният чесън. Накрая нишестето се разбива с малко вода и се прибавя. Оставя се да заври и се отмества. Поръсва се с магданоз преди сервиране.
Аз го поднесох с ароматно картофено пюре, но може да се сервира и без него, или с друга добавка - например сварен ориз.
Илианка,
ОтговорИзтриванеобичам патладжан, изглежда много апетитно и вкусно -
чудесно предложение и поднасяне!
Поздрав и прохладно лято, Диана