Източник marabu
Продукти:
900г пилешки дробчета
150г брашно
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. краве масло
6 с.л. олио
12 гъби
1 глава лук
1 скилидка чесън
125 мл бяло вино
1 домат
сол
черен пипер
Гъбите се измиват и нарязват на едро. Лукът се нарязва на полумесеци. Чесънът се наситнява. Дробчетата се измиват и подсушавят с кухненско руло. В чиния се разбърква брашното и червения пипер. Дробчетата се овалват и се оставят настрана. В дълбок тиган се сгорещяват 3 с.л. оли и 1 с.л. масло. Гъбите се пържат за минута и се изваждат. В тигана се слага останалото олио и масло и се изпържват лукът и чесънът за 2 минути. Изваждат се и се прибавят към гъбите. В тигана се изпържват дробчетата на 3-4 пъти. Ако е нужно, се сипва още олио.
Пържат се 5 минути, като непрекъснато се разбъркват. Дробчетата се прехвърлят в чист съд. В същия тиган се сипва виното. Сосът се вари 5 минути. Прибавят се гъбите, лукът чесънът и дробчетата. Подправя се със сол и черен пипер и се разбърква. Готви се пет минути. В това време доматът се бланшира и обелва. Нарязва се на големи кубчета, които се прибавят към дробчетата.
Всичко се разбърква и поднася веднага.
Юлия съветва - за да бъдат дробчетата меки и сочни, трябва да се пържат на малки порции на много горещ тиган и в голамо количество мазнина.
Привет!
ОтговорИзтриванеИма награди за теб!
Ще чакам да си ги вземеш...
Весел ден!
Краси
Здравей Илианка!За вечеря приготвих тези дробчета, получи се фантазия от вкус и аромат.Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеPravish me mnogo shtastliva! Radvam se, che sa ti haresali.
ОтговорИзтриванеBlagodaria, che se otbi :)