неделя, 23 юни 2024 г.

Хрупкави пържени тиквички


 Търсите ли рецепта за хрупкави пържени тиквички? Ето, открихте си чудесна такава! Не са тиквичките по гръцки, които се топят във вода. Това е съвсем друга рецепта :) и съм много щастлива да ви я разкажа. Тези тиквички, както е видно на снимката, са на пръчици. Но не само това. Оставят се да се поизцеди водата им, след което хубаво се подсушават. После се овалват в брашно и се пържат. Може да си мислите какво толкова. Ами различни са много от другите пържени тиквички. Получават се много хрупкави и са суупер вкусни!

Ето как се правят.

Продукти:

2 тиквички

сол

1 ч.ч. брашно

1/2 ч.ч. царевично брашно

олио за пържене



Тиквичките се нарязват на ивички с дебелина 4-5 мм и дължина около 6-7 см. Поставят се в гевгир и се посоляват. Оставят се около 30 минути, като се разбъркват периодично, за да се отцеди максимално вода от тях. След това се прехвърлят върху чиста кърпа или няколко пласта кухненска хартия и се подсушават максимално добре. Прехвърлят се в купа и се смесват с двата вида брашно, като се стараете много хубаво всяка пръчица да се оваля.

Пържат се на маслена баня на порции. Не изсипвайте по много, за да могат да се изпържат по-бързо и по-добре. 

Това е.

Биха били много вкусни с чеснов сос, който аз не приготвих, но вие си пригответе. Може да поръсите с пресни подправки по ваш вкус. На мен много ми харесват с мента :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...