На всичкото отгоре е и с вода, защото се оказа, че млякото е свършило. Но яйцата бяха разбъркани с брашното, тавата се загряваше във фурната и не ми се чакаше за мляко... Така реших да пробвам с вода, както често правя и нормалните палачинки. Получи се, изяде се за секунди, нямам оплаквания.
Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. брашно
200 мл студена вода (по рецепта беше 300 мл прясно мляко)
1 ч.л. захар
1 щипка сол
1 равна кафена лъжичка сода
ванилия
Правоъгълна тава, в която ще се пече палачинката се намазва добре с олио и се слага да се загрее в гореща фурна (200*). Яйцата се разбиват с тел и към тях се прибавя брашното, солта и захарта. Бърка се до получаване на хомогенна гъста каша. Добавя се водата/млякото, като се налива по малко и се бърка много добре докато се поеме напълно от сместа. Слагат се содата и ванилията, отново се разбърква. Горещата тава (при мен с размери 34/22 см) се вади от фурната и в нея се изсипва така подготвената смес. Връща се във фурната, температурата се намалява на 170* и палачинката се пече до готовност.
У нас я харесват с течен шоколад, вие можете да я консумирате с пълнеж по желание.
Това е, много лесно и много бързо.
Иле, чудничка е! Не ме мързи да правя и от нормалните палачинки, ама невинаги успявам да ги докарам... Така че приветствам сегашното ти предложение! :)
ОтговорИзтриванеСветли праници! :)
И аз се каня отдавна на тази мързеливата, ама да видим кой ден тотално ще ме домързи и ще я направя. Иначе за утре пак нормални съм ги решила.
ОтговорИзтриванеЩе резнеш ли парченце :)
Резвам, как иначе? :)
ОтговорИзтриванеГери, значи не си направила достатъчно, за да стигнеш до твоя си вариант. Опитай и тази, хубава е :)
Но се изяжда за секунди.
Изглежда апетитно! А с вентилатор ли се пече или без?
ОтговорИзтриванеАз пека без вентилатор. :)
ОтговорИзтриванеМоже ли содата да се замени с бакпулвер и колко като количество?
ОтговорИзтриванеНе виждам причина да не може, щом е необходимо да се замени. За тази смес мисля, че 1 равна чаена лъжичка ще бъде достатъчно.
ОтговорИзтриване