понеделник, 18 август 2008 г.

Свински джолан под фолио


Продукти:

свински джолани(при мен бяха 4)
червен пипер
черен пипер
индийско орехче - сложете малко, не прекалявайте с него, защото има много силен вкус
чесън на прах
сол

1 кг.картофи
2 големи моркова
300 гр. гъби
1 глава лук
2-3 глави чесън
няколко зърна бахар
черен пипер
сол



Месото се посолява с подправките и се оставя да престои в хладилник за 24 часа.Зеленчуците се нарязват на едро - картофите на половинки, морковите - на по-дебели кръгчета, лукът - на полумесеци, гъбите - на четвъртинки. Чесънът се слага цял. Всичко се поставя в тава и се смесва с подправките . Налива се вода около един пръст. Отгоре се поставят овкусените джолани. Завива се с фолио. Слага се да се пече в загрята фурна на 200 градуса, а след като заври, се намаля на 160-170 (всеки си познава фурната и знае колко е силна) и се пече още около 3 часа. Месото става като мозък. Много е вкусно...

3 коментара:

  1. Илианка,
    идвам отново с благодарност!
    Тази рецепта е чудесна - правя я вече няколко пъти и горещо препоръчвам!
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  2. Дианче,
    благодаря ти аз за доверието!
    И много се радвам, че ви харесва рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  3. Джоланчетата станаха супер.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...