понеделник, 18 август 2008 г.

Свински джолан под фолио


Продукти:

свински джолани(при мен бяха 4)
червен пипер
черен пипер
индийско орехче
чесън на прах
сол
1 кг.картофи
2 големи моркова
300 гр. гъби
1 глава лук
2-3 глави чесън
1 ч.л. индийско орехче
няколко зърна бахар
черен пипер
сол



Месото се посолява с подправките и се оставя да престои в хладилник за 24 часа.Зеленчуците се нарязват на едро - картофите на половинки, морковите - на по-дебели кръгчета, лукът - на полумесеци, гъбите - на четвъртинки. Чесънът се слага цял. Всичко се поставя в тава и се смесва с подправките . Налива се вода около един пръст. Отгоре се поставят овкусените джолани. Завива се с фолио и се пече в слаба фурна около 4 часа.Месото става като мозък. Много е вкусно...

5 коментара:

  1. Илианка,
    идвам отново с благодарност!
    Тази рецепта е чудесна - правя я вече няколко пъти и горещо препоръчвам!
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  2. Дианче,
    благодаря ти аз за доверието!
    И много се радвам, че ви харесва рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте,какво означава на слаба фурна?

    ОтговорИзтриване
  4. Джоланчетата станаха супер.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...