Продукти:
свински джолани(при мен бяха 4)
червен пипер
черен пипер
индийско орехче - сложете малко, не прекалявайте с него, защото има много силен вкус
чесън на прах
сол
1 кг.картофи
2 големи моркова
300 гр. гъби
1 глава лук
2-3 глави чесън
няколко зърна бахар
черен пипер
сол
Месото се посолява с подправките и се оставя да престои в хладилник за 24 часа.Зеленчуците се нарязват на едро - картофите на половинки, морковите - на по-дебели кръгчета, лукът - на полумесеци, гъбите - на четвъртинки. Чесънът се слага цял. Всичко се поставя в тава и се смесва с подправките . Налива се вода около един пръст. Отгоре се поставят овкусените джолани. Завива се с фолио. Слага се да се пече в загрята фурна на 200 градуса, а след като заври, се намаля на 160-170 (всеки си познава фурната и знае колко е силна) и се пече още около 3 часа. Месото става като мозък. Много е вкусно...
Илианка,
ОтговорИзтриванеидвам отново с благодарност!
Тази рецепта е чудесна - правя я вече няколко пъти и горещо препоръчвам!
Благодаря ти!
Дианче,
ОтговорИзтриванеблагодаря ти аз за доверието!
И много се радвам, че ви харесва рецептата :)
Джоланчетата станаха супер.
ОтговорИзтриване