Допълвам тази публикация с още една идея за пиле с доматен сос и печени чушки.
Много бързо, лесно и вкусно се получава. Затова ще сложа и този мързелив начин на приготвяне.
Продукти:
половин пиле, нарязано на порции
1 буркан консервирани домати или обелени и нарязани на парченца
5-6 печени чушки
1 малка глава лук
1 морков
5-6 скилидки чесън
3 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. брашно
черен пипер
1 равна с.л. чубрица
1 ч.л. риган
сол
магданоз за поръсване
В керамична тава или друг подходящ съд се смесват ситно нарязания лук, морковите, нарязаният на ситно чесън, доматите и нарязаните на парченца печени чушки и подправките. Олиото се загрява и в него за кратко се поставя леко посоленото месо, колкото да се запечата. След това месото се поставя в тавата при доматите. В останалата мазнина се слага червения пипер и брашното, разбърква се на огъня, докато се разтвори и се изсипва върху месото и доматите.
Пече се на 180* докато сосът изври до готовност и месото се изпече добре.
Поръсва се с пресен магданоз.
Много мързелива гозба, но повярвайте, чудно вкусна. Особено с хубав хляб :)
А ето и по-стария метод на приготвяне :)
Продукти:
1 пиле
около 1 кг. домати(може и повече)
2-3 глави лук
1 морков
1 чушка(зелена)
1 резен целина
1 ч.л. червен пипер
черен пипер на зърна
1 с.л. чубрица
3-4 дафинови листа
3 с.л. брашно
магданоз
Пилето се реже на порции, а всички зеленчуци на ситно. Доматите се обелват и се нарязват или се настъргват. Пилето се задушава в малко мазнина. Прибавят се лукът, морковът, чушката и целината. След като са се задушили добре се добавят солта, червения пипер, дафиновият лист и черния пипер. Изсипват се доматите и ястието се вари на слаб огън до сгъстяване на соса и увиране на месото. Прибавя се чубрицата. Брашното се прави на кашичка с малко вода и се прибавя към соса. Оставя се за на котлона колкото да заври и се поръсва обилно със ситно нарязания магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар