неделя, 24 август 2008 г.

Пилешка супа



Продукти:
1 пиле
1 глава лук
1 голям морков
1 парче целина
2-3 картофа
1/2 ч.ч. фиде
2 домата
1 яйце
1 к.ч. кисело мляко
2 с.л. брашно
сол, черен пипер, чубрица, магданоз


Пилето се слага да се свари цяло или нарязано на порции със солта, като периодично се отпенва. Когато се отпени напълно се прибавят нарязаните лук, целина и моркови. След като месото е сварено, се изважда. Част от него се нарязва на ситно. Картофите се обелват и се нарязват на ситни кубчета. Месото и картофите се връщат във врящия бульон и се прибавят подправките. Когато картофите са сварени, се слагат и настърганите домати и фидето. Като изврят доматите супата се застройва.

Застройката се прави като се разбие яйцето с киселото мляко и брашното и се сложи на котлона като се бърка непрекъснато докато заври. Добавя се по един чирпак от булъона като се разбърква хубаво. После се връща на тънка струйка в супата. Накрая се поръсва със ситно нарязания магданоз.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...