понеделник, 4 август 2008 г.

Пай с конячни сливи


Това е една много хубава рецепта на Йоли от Гответе с мен! Мила Йоли, благодаря!


Продукти:


180 гр.меко масло
180 гр.пудра захар
3 яйца
300 гр.брашно
2 ванилии
1 ч.л.бакпулвер
настъргана лимонова кора
овесени ядки за поръсване
800 гр.сини сливи
4-5 с.л. коняк
кафява захар за поръсване

Почистете сливите от костилките и ги нарежете на четвъртинки. Полейте ги с коняка и ги оставете да се мариноват половин час , като от време на време ги разбърквате. Отцедете плодовете в цедка и запазете отделилия се коняк. Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно. Сипете ванилията , лимоновата кора и коняка от сливите. Накрая , с внимателно бъркане прибавете и брашното , предварително пресято с бакпулвера. Постелете правоъгълната тава от фурната с хартия за печене. Изсипете тестото и го разтелете равномерно. Наръсете с овесените ядки . Отгоре плътно набодете резенчетата сливи. Поръсете с кафявата захар и изпечете сладкиша в предварително загрята на 170* фурна. Сервирайте паят охладен и нарязан на квадрати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...