Продук-ти:
1 глава чесън
3-4 домата
1 морков
1 к.ч. ориз
6 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
2 патладжана (около 500гр.)
1 тиквичка
около 350 гр. картофи
1 глава лук1 глава чесън
3-4 домата
1 морков
1 к.ч. ориз
6 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 зеленчуков бульон
1 с.л. чубрица
сол и черен пипер на вкус
Заливка:
1/2 кофичка кисело мляко
4 яйца
4 яйца
3 с.л. брашно
щипка сода
Патладжаните се нарязват на кубчета, посоляват се и се оставят за около час да се изцеди горчивият сок. Останалите зеленчуци се нарязват на ситно, а доматите се настъргват. Всички подукти се смесват.Патладжаните се измиват и се добавят към останалите зеленчуци. Слагат се подправките, олиото и сол на вкус. Всичко се разбърква много добре. Налива се вода да покрие зеленчуците. Слага се в загрята фурна да се пече. Ако е нужно по време на печенето се прибавя още вода. Продуктите за заливката се разбъркват заедно. Когато се изпече мусаката, се залива със заливката, връща се във фурната и се пече само отгоре до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар