Вчера вкъщи ме чакаше един хубав екземпляр от тази вкусна риба. И понеже не бях приготвяла досега вкъщи, а само съм яла в заведение и то единствено на скара (но на мен не ми се димеше), се разрових в нета за рецепти. Ммм, попаднах на доста варианти, но да си кажа честно и мъъничко ме примързя И затова реших да рискувам, като си измисля бърз и лесен начин за готвене на паламуд. И така, измислих този... То пък взе, че стана и за ядене. И такаааа.... ако и вие имате подобни моменти, в които хем искате да сте бързи, хем искате да е вкусно, хем не ви се занимава или ви помързява като мен
препоръчвам тази рецепта.Продукти:
около 1,5 кг паламуд (при мен беше цял, но може и да са по-малки)
сол
черен пипер
сок от един лимон (може и малко повече)
около 100 г царевичен грис
3 с.л. сух риган
зехтин
Рибата се почиства хубаво от вътрешностите. Трябва много добре да се изчисти - внимавайте за черната ивица около костта - почистете хубаво и измийте. Нарязва на котлети. Посолява се и се поръсва с черен пипер. Оставя се в хладилник поне за час. Залива се с лимоновия сок и се оставя за още 10 минути. Царевичният грис се смесва с ригана. Тавата за печене се застила с хартия и леко се намаслява със зехтин. Рибните котлети се потапят от всички страни в царевичния грис и се подреждат в тавата. Заливат се със струйка зехтин и се пекат в загрята на 180* фурна до зачервяване и готовност.
С тази риба много вървят с някои от тези задушени картофи.
Не съм приготвяла по този начин паламуд,но много ми хареса този"мързелив"начин:)!Прекрасен загар е получила рибката,Ил!
ОтговорИзтриванеВкусна беше, Миленче. Препоръчвам с две ръце :)
ОтговорИзтриванеИдеална рецепта. Бърза и съм убедена вкусна!
ОтговорИзтриванеще опитам и аз...
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Много вкусна стана :)
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря, че опитахте и оставихте коментар :)
ИзтриванеПоздрави!
благодаря, страхотна рецепта. Нямах сух риган и сложих сух девесил. Стана много вкусно
ОтговорИзтриване