неделя, 7 декември 2008 г.

Пълнен шаран


Продукти:

1 шаран - около 1 1/2 кг
2 ч.ч. нарязан на ситно лук
1 ч.ч. нарязани орехи
1 суха чушка
3 ч.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
1 с.л. джоджен
1 лимон
черен пипер
сол

Шаранът се почиства и измива. Посолява се и се подправя с черния пипер. Оставя се за няколко часа в хладилник. Лукът се изпържва в малко олио. Добавят се орехите и чушката, нарязана парченца. Разбърква се, оставя още минутка на котлона и се отмества. Подправя се с червения пипер, чубрицата, джоджена, черен пипер и сол на вкус. Шаранът се пълни с приготвената смес и се зашива.


Пълнен шаран


Тавата, в която ще се пече се покрива с хартия за печене, която се намазва съвсем леко с олио. Поставя се шаранът. Върху него се подреждат нарязаните на кръгчета лимони. Полива се леко с олио и се слаа да се пече. Когато е готов се изважда и се сервира нарязан на парчета.

3 коментара:

  1. Добре де, а шаранът не трябва ли да се маринова?

    ОтговорИзтриване
  2. Аз не го мариновам.
    Предпочитаме го така.

    ОтговорИзтриване
  3. Вкусен е, а удоволствието от риболова му е много по-голямо.
    Риболов на шаран

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...