понеделник, 8 декември 2008 г.

Шоколадови бисквити Трюфел


Източник: marabu

Продукти:

200 г начупен шоколад
90 г краве масло
110 г захар
щипка сол
3 яйца
1 ч л ванилова есенция
210 г брашно
25 г какао на прах (горчиво)
1/2 ч л бакпулвер
3/4 чаша пудра захар


В неголям съд на водна баня се разтoпява маслото и шоколадът до еднородна маса. Маха се от огъня и се охлажда, добавя се захарта. Омесва се всичко добре, докато не се разтвори захарта. Добавят се едно по едно яйцата, като след всяко яйце сместа се разбира хубаво с миксер. Добавят се ванилията, брашното, какаото, солта и бакпулвера в шоколадовата смес. Отново всичко добре се омесва и се оставя за 1 час (или повече) в хладилника. Купата е покрита с фолио. Фурната се загрява до 160 С. Тавата се намазва с масло или се постила хартия за печене. Пудра захар се насипва в неголяма чиния. С чаена лъжица се отчупват парченца тесто от които се правят топки ~ 2,5 см диаметър. Всяка топка се овалва в пудра захар. Всяка бисквита трябва да бъде покрита с ДЕБЕЛ слой пудра захар. Бисквитите се поставят върху хартия на разстояние 4 см. Пекат се 10-15 минути (по време на печене се пукат леко - нормално е). Готовите бисквите се охлаждат в тавата още 2 минути, след което се изваждат до пълното охлаждане.

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...