вторник, 9 декември 2008 г.

Ванилени кравайчета


150г брашно
70г натурално нишесте
70г пудра захар
80г орехи или лешници - смилат се
150г масло със стайна температура
1-2 жълтъка(зависи от големината)

150-200 г пудра захар
2-3 пакетчета ванилова захар


Брашното се пресява, прибавя се нишестето, захарта и смлените орехи. Отгоре се нарязват на късчета маслото и се добавят жълтъците. Меси се, докато тестото стане гладко. Тестото се оставя за една вечер на хладно място да отпочине. На другият ден от него се прави цилиндър и се режат еднакви по големина колелца, които правим на пръчици 6-7 см. дълги и 1 см дебели и завиваме на кравайчета (под формата на буквата С). Поставят се в тава върху хартия за печене и се пекат на умерена температура до порозовяване (не ги правете много кафяви, за да не се втвърдят).

Още докато са горещи се овалват в предварително смесените 150 - 200г пудра захар с 2-3 пакетчета ванилова захар .Съхраняват се в картонена кутия, на хладно място. Издържат поне месец, месец и половина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...