събота, 27 декември 2008 г.

Шоколадово-млечен крем


1 л прясно мляко
300 гр шоколад
4 с.л. желатин
1 опаковка шоколадов пудинг
1 ч.ч. захар
4 с.л. силно кафе
1 ванилия

Млякото се слага да заври със захарта. Пудингът се разтваря с малко вода. Желатинаът се накисва в малко студена вода да набъбне. Шоколадът се нарязва и се добавя към млякото. Сместта се бърка хубаво, докато заври. Отмества се от огъня и се изсипва пудинга, кафето и ванилията. Връща се да заври и се отмества от котлона. Желатинът се разтапя на водна баня и се изсипва в млякото. Сместта се охлажда леко в студена водна баня, след което се изсипва в купички. Прибира се в хладилник за поне шест часа, за да се стегне добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...