Заешкото е едно от любимите ми меса. Обичам го приготвено по различни начини. Навява ми спомени от детството и винаги когато го приготвям се връщам назад в годините. Ето как го направих последния път:
Продукти:
1 заек
3-4 глави лук
3 моркова
250гр. гъби
1 глава чесън
100 мл. червено вино
200 гр. заквасена сметана
1 ч.л. естрагон
2 ч.л. червен пипер
сол
черен пипер
Заекът се нарязва на парчета и се изпържва в силно нагрята мазнина. Изважда си и се подрежда в гювеч. В същата мазнина се слагат лукът, чесънът и морковите, нарязани на едро, да се задушат. Добавят се и гъбите. Слагат се подправките и се излива червеното вино. Като изври алкохола, се прибавя сметаната. Сместта се изсипва върху месото. Добавя се около 1 1/2ч.ч. вода и се поставя в студена фурна да се пече.
Няма коментари:
Публикуване на коментар